- پيشگيري از سرطان پروستات با مصرف قارچ
918117
02 آبان 1398 - 13:20258 بازديد
رومه خراسان: محققان ژاپني با مطالعه روي 36 هزار مرد به دستاوردهاي جالبي درباره تاثير شگفت انگيز قارچ در پيشگيري از سرطان پروستات رسيده اند.
محققان دانشگاه توکيو موفق شدند درمطالعهاي که حدود 36 هزار مرد ژاپني در آن شرکت داشتند، اطلاعات متعددي از سبک زندگي اين افراد جمعآوري کنند و وضعيت آنها را طي 24 سال پيگيري کنند.
در اين مطالعه گسترده براي اولين بار رابطه بين مصرف قارچ و سرطان پروستات مورد بررسي قرار گرفت و مشخص شد مصرف يک يا دو بار قارچ درهفته ميتواند ميزان بروز سرطان را تا 8 درصد کاهش دهد.
نتايج نشان ميدهد با مصرف بيشتر و مداوم قارچ احتمال بروز سرطان پروستات باز هم کاهش يافته است و افرادي که سه بار در هفته يا بيشتر قارچ مصرف ميکردند، طي سالهاي بعد 17 درصد کمتر به سرطان پروستات مبتلا شدند.
محققان معتقدند قارچ به واسطه داشتن آنتياکسيدانها به ويژه الارگوتيونين و مواد ضدالتهابي ميتواند چنين تاثيري داشته باشد. بهتراست بدانيد که سرطان پروستات يکي از سرطانهاي شايع بين مردان است. در آمار جهاني اين سرطان رتبه دوم ميزان ابتلا را در مردان به خود اختصاص داده است.
در ايران هر چند اين سرطان، رتبه سوم بين مردان را دارد، اما آمار نشان از رشد ابتلا به اين سرطان دارد. نتايج اين پژوهش در نشريه international Journal of Cancer منتشر شده است.
از سرطان پروستات چه ميدانيد؟
با افزايش سن، وزن غده پروستات افزايش مييابد و اين افزايش به خوش خيمي يا سرطان پروستات منجر ميشود. در نتيجه احتمال بروز سرطان پروستات با افزايش سن بيشتر ميشود. برخي از انواع سرطان پروستات، غير تهاجمي است و به همين دليل امکان دارد فرد هيچ گونه علامتي را تجربه نکند.
علايم
سرطان پروستات ميتواند باعث مشکلات ادراري مشکلات جنسي، درد و بي حسي شود.
مشکلات ادراري
مشکل ادراري علامت رايجي است، زيرا پروستات در پايين مثانه قرار دارد و ميزراه را احاطه ميکند. به اين دليل اگر تومور روي آن به وجود آيد ميتواند به مثانه يا ميزراه فشار آورد. مشکلات ادراري ميتواند شامل:
- نياز مکرر به دفع ادرارجريان ادرار آهستهتر از معمول
- خون ريزي درهنگام دفع ادرار (هماچوري)
- غربالگري سرطان
40 سالگي: براي مرداني توصيه ميشود که در معرض خطر بالا قرار دارند.
از جمله ميتوان به افرادي اشاره کرد که بيش از يک نفر از خويشاوندان درجه يک (پدر، برادر يا پسر) آنها در سني کمتر از 65 سال به سرطان پروستات مبتلا شده است.
45 سالگي: براي مرداني توصيه ميشود که در معرض خطر بالا قرار دارند.
از جمله ميتوان به مردان آفريقايي – آمريکايي و آنهايي اشاره کرد که يکي از خويشاوندان درجه يک آنها در سني کمتر از 65 سال مبتلا به سرطان پروستات بوده است.
50 سالگي: براي مرداني توصيه ميشود که در معرض خطر متوسط ابتلا به سرطان پروستات هستند و انتظار ميرود دست کم 10 سال ديگر به زندگي ادامه دهند.
خواص دارويي قارچ
- قارچ حاوي مقادير فراوان پروتئين است که از اين نظر ميزان پروتئين آن حدود دو برابر پروتئين اغلب سبزيجات و ساير حبوبات است.
- پروتئين قارچ جزو غنيترين پروتئينها محسوب ميشود و از نظر ارزش غذايي بين پروتئين گوشت و پروتئين گياهي قرار دارد.
- قارچ در صد کمي چربي دارد و مصرف روزانه 100 گرم آن نياز بدن به ويتامين c را برطرف ميکند.
- قارچ منبع خوب ويتامين B1 و B2 است. عناصر معدني موجود در آن در مقايسه با سبزيجات و ميوه جات از کيفيت و کميت بهتري برخوردار است.
- قارچ منبع پتاسيم، آهن و مس است و فسفر مورد نياز بدن را به طور کامل تأمين ميکند. کلاهک قارچ سرشار از فسفر است. درقارچ ترکيبي به نام بيوفريوليد وجود دارد.
- که از تشکيل مخزن چربي خطرناک در شريانها و کلسترولهاي بد خون (LDL) و اسيدهاي چرب در سلولها و خون جلوگيري ميکند.
- قارچ، استخوانها را تقويت، خستگي و کمبود ويتامين D را بر طرف ميکند.
- با مصرف قارچ دستگاه دفاعي بدن تقويت ميشود، طول عمر افزايش و گردش خون در بدن بهبود مييابد.
- به دليل کربوهيدرات و آهن موجود در قارچ، پزشکان مصرف آن را به بيماران ديابتي و افرادي که به تقويت دستگاه ايمني بدن خود اهميت ميدهند و کساني که برنامه خاص غذايي (رژيم) دارند، توصيه ميکنند.
درباره این سایت