- خطر آنفلوآنزا جدي است | شکار پرندگان مهاجر ممنوع
ايسنا نوشت: آذر وليزاده معاون نظارت و پايش محيط زيست استان کرمانشاه با بيان اينکه ورود پرندگان مهاجر به کرمانشاه کم کم آغاز شده، گفت: موج اصلي ورود اين پرندگان را از 15 آبان ماه داريم و اين پرندگان معمولا تا اسفند ماه در نواحي آبگير کرمانشاه ميمانند.
معاون نظارت و پايش محيط زيست استان کرمانشاه از ورود اين پرندگان از سه جبهه شمال، غرب و جنوب شرقي کشور ياد کرد و ادامه داد: پرندههاي مهاجر عمدتا شامل انواع اردک، انواع قو و حواصيلها هستند که از نواحي غرب وارد کرمانشاه ميشوند.
به گفته وليزاده، اين پرندگان عمدتا در نواحي مانند تالاب هشيلان، حاشيه رودخانههايي مانند قرهسو، گاماسياب، راوند، رودخانههاي فصلي و حتي برخي سدها مستقر ميشوند.
وي از آغاز سرشماري پرندگان آبزي در آذر ماه نيز خبر داد و تاکيد کرد: براي سرشماري پرندگان آبزي و کنارآبزي از تجهيزات مدرني که در اختيار داريم - از جمله پهپادها - استفاده خواهيم کرد.
او در ادامه درباره احتمال آلودگي پرندگان مهاجر به آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان هشدار داد و افزود: در برخي نقاط کشور کانونهايي از بيماري وجود داشته که نگرانيم اين بيماري به استان ما هم منتقل شود.
وليزاده از پايش مستمر پرندگان مهاجر خبر داد و گفت: محيطبانان هرگونه تلفات احتمالي را سريعا به اطلاع ما ميرسند و ما نيز دامپزشکي را براي نمونهبرداري و بررسي در جريان ميگذاريم.
وي از آمادهباش کامل براي مقابله با اين بيماري همزمان با ورود پرندگان مهاجر ياد کرد و ادامه داد: از شکارچيان ميخواهيم از هر گونه شکار پرندگان آبزي، کنارآبزي و حتي خشکي زي خودداري کنند و مردم نيز از خريد و مصرف پرندگان وحشي اجتناب کنند.
وليزاده همچنين از مردم خواست هر گونه تلفات پرندگان را با شماره 1540 محيط زيست در ميان بگذارند.
درباره این سایت