- آلودگي هوا سالانه 9 ميليون قرباني ميگيرد
به گزارش همشهري آنلاين به نقل از ايرنا، بر اساس يافتههاي اين مطالعه، در مقايسه با ساير عوامل مرگ زودرس، آلودگي هوا سالانه 19 برابر مالاريا، 9 برابر ايدز و 3 برابر الکل قرباني ميگيرد.
بيماري عروق کرونر قلب و سکته مغزي تقريبا عامل بروز نيمي از اين مرگوميرها هستند و بيماريهاي ريوي و ساير بيماريهاي غيرواگير از جمله ديابت و فشار خون بالا، بخش عمده ديگري از اين تلفات را به خود اختصاص ميدهند. فقط 6 درصد مرگ و مير ناشي از آلودگي هوا به سرطان ريه برميگردد.
«جوس لليولند» مولف ارشد اين پژوهش از موسسه مکس پلانک آلمان در اين خصوص ميگويد: «خطر آلودگي هوا براي سلامت عمومي از استعمال دخانيات بيشتر است. با جايگزين کردن سوختهاي فسيلي با انرژي تجديدپذير پاک، ميتوان از بخش زيادي از اين تهديد جلوگيري کرد.»
توماس مونزل يکي از مولفان اصلي اين مطالعه از دپارتمان شيمي و قلب موسسه پلانک نيز ميگويد: «يافتههاي ما از وجود «همه گيري آلودگي هوا» در جهان حکايت دارد. هم آلودگي هوا و هم سيگار کشيدن قابل پيشگيري هستند، اما طي دهههاي گذشته به ويژه در بين متخصصين قلب به آلودگي هوا نسبت به استعمال دخانيات توجه کمتري شده است.»
بر اساس نتايج اين تحقيق، از آنجايي که متوسط طول عمر افراد به دليل آلودگي هوا در چين 4.1 سال، در هند 3.9 سال و در پاکستان 3.8 سال کاهش يافته است، بيشترين آسيب متوجه منطقه آسيا است. ديگر مطالعات نشان ميدهد که در برخي مناطق اين کشورها، هواي سمي قربانيان بيشتري هم ميگيرد.
طول عمر مردم آفريقا نيز در اثر آلودگي هوا به طور متوسط 3.1 سال کاهش يافته است و شهروندان برخي از کشورهاي آفريقايي از جمله چاد، سيرالئون، جمهوري آفريقاي مرکزي، نيجريه و ساحل عاج به دليل مشکلات ناشي از آلودگي هوا به طور ميانگين بين 4.5 تا 7.3 سال کمتر عمر ميکنند.
آلودگي هوا با افزايش استرس اکسيداتيو، به رگهاي خوني آسيب ميزند که به افزايش ابتلا به فشار خون، ديابت، سکته مغزي، حملات قلبي و نارسايي قلبي منجر ميشود.
محققان براي ارزيابي تاثير آلودگي هوا بر طول عمر افراد، دادههاي مربوط به قرار گرفتن در معرض ذرات (PM2.5) و ازن را در سال 2015 بر روي مدلهايي که چگونگي تعامل فرآيندهاي شيميايي موجود در جو با آلايندههاي طبيعي و ساخت بشر را شبيهسازي ميکردند و اطلاعات به دست آمده از مطالعه بار جهاني بيماريها (Global Burden of Disease)، اعمال کردند.
مونزل در اين باره ميگويد: «ما در مطالعه خود نشان ميدهيم که حدوداً دو سوم مرگ و ميرهاي زودرس، ناشي از آلودگيهاي انساني است که عمدتاً از سوختهاي فسيلي نشات ميگيرد، اين آمار در کشورهاي پردرآمد به 80 درصد افزايش مييابد.»
به گفته اين محقق و بر اساس نتايج به دست آمده، با کنترل آلودگي هوا ميتوان به طور بالقوه از 5.5 ميليون تلفات در سراسر جهان پيشگيري کرد.
درباره این سایت